A McKenziemódszer hivatalos neve: Mechanikai Diagnózis és Terápia (MDT).

Ebben a TV műsorban megpróbáltam összefoglalni a lényeget. A filmet megnézheti itt.

Ez az átfogó és megbízható rendszer a mozgásszervi problémák alapos vizsgálatából és az erre épülő kezelésből áll.
A McKenzie terapeuták alapos képzésben részesültek a mozgásszervrendszer bármely területének megítélésében és diagnózisában.

A McKenzie módszer szisztematikus rendszere lehetővé teszi a gerinc-eredetű problémák korai felismerését és sok esetben feleslegessé teheti a költséges képalkotó eljárásokat (Rtg. CT, MR...)! Erre jó példa ez az eset is: Bölcs döntés: MR előtt McKenzie-féle vizsgálatra jött

A vizsgálat segítségével az is gyakran gyorsan kiderül, hogy valaki gyorsan vagy lassan reagál a mechanikai kezelésre.

A gyakorlott MDT terapeuta segítségével elkülöníthetők azok a állapotok is, amelyek nem reagálnak a kezelésre vagy ha olyan probléma áll fenn, melynek nem megfelelő a mechanikai kezelés és így további orvosi kivizsgálás szükséges.

A McKenzie módszer a hangsúlyt azoknak a képességeknek az elsajátítására fekteti, melyek segítik a pácienst, hogy önállóan is kezelni tudja a problémáját. A helyesen beállított gyakorlatok és segítő tanácsok betartásával az akut helyzetben tud segíteni a problémáján, de képessé válik arra is, hogy hosszú távon boldoguljon és megelőzze a fájdalmakat.

McKenzie módszer biztonságos

Néhány esetben manuális kezelés is szükséges a probléma leküzdéséhez, hogy olyan szintre segítsük el a pácienst, amikor már sikeresen tudja magát is kezelni. A McKenzie-módszer segít annak az eldöntésében, mikor szükséges kiegészítő manuálterápiás kezelés.

 

 

 

Fordítás: Földiné Sz. Sarolta, 2014
Forrás: mckenziemdt.org.au/is-the-mckenzie-method-appropriate-for-me

Ha biztonságos, bevált (bizonyítékokon alapuló) és gazdaságos megoldást szeretne a problémájára, és szívesen veszi, ha bevonják a problémája megoldásába, akkor a McKenzie-módszer Önnek való.