McKenzie tornagyakorlat háti (thoracalis) gerincszakaszra

Ezt a gyakorlatott a háti szakasz (a gerinc mellkasi vagy thorakális szakasz) fájdalmainak kezelésekor érdemes kipróbálni.

Itt is figyelembe kell venni a gyakorlatok "közlekedési lámpa szabályát",tehát ha a gyakorlat csökkenti vagy megszünteti a fájdalmat akkor ajánlott végezni a gyakorlatot, ha fokozza a fájdalmat a mozdulat és a gyakorlat után jobban fáj és így roszabb marad mint, amikor elkezdte a gyakorlatot akkor ez a gyakorlat jelenleg még rosszat tesz és most nem ajánlott végezni ezt a gyakorlatot. Ha a mozdulat közben erősödik a fájdalom de utána jobban lesz kisebb lesz a fájdalom a kiinduló helyzeti fájdalomnál akkor érdemes figyelve a tüneteket folytatni a gyakorlatot.

Erről it olvashat többet hamarosan.

Ahhoz, hogy valóban a jelenlegi állapotának megfelelő gyakorlatokat kapja fontos, hogy a McKenzie gyakorlatokat a módszerben megfelőlően képzett és gyakorlott szakember írja fel és tanítsa be!

A rendszer kidolgozói ezért tették lehetővé. hogy a McKenzie terapeuták minősítési vizsgát tegyenek  ők szerpelnek a hivatalos honlap ajánlói listáján.

Ha hozzám szeretne eljönni, ezen az oldalon kérhet időpontot.

This exercise is for the relief of pain in the upper back or thoracic spine. The exercise may be painful to perform, but pain should be relieved or more localized to the spine afterwards.
All McKenzie exercises should be prescribed by a practitioner trained sufficiently in the approach to ensure they are suitable for your condition. Please see www.mckenziemdt.org to locate a qualified MDT practitioner near you.

 

From: website www.joellaing.com

Thanks Joel!

Posted in McKenzie tornagyakorlatok, McKenzie-módszer videó and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..