McKenzie tornagyakorlatok bevezető

A McKenzie tornagyakorlatok viszonylag egyszerű gyakorlatok, Robin McKenzie a betegeknek írott könyveiben részletesen ismerteti mindegyiket.

A gyakorlatoknál az igaz fontos kérdés az, hogy mikor és melyik gyakorlat egyértelműen jótékony hatású az adott állapotban.
Ennek a felismerésében segít a közlekedési lámpa szabály. 

Ebben a kisfilmben megpróbálom érzékeltetni, hogy a McKenzie-féle torna gyakorlatok mennyire összefüggnek a tünetek pontos megfigyelésével.

A gyakorlatok sablonos elvégzésénél fontosabb, hogy megértsük mikor, melyik gyakorlat az adott esetre a legmegfelelőbb. Ezek a tanácsok és gyakorlatok az egyik leggyakoribb típusú derékfájdalom esetén sokat segíthetnek, de sokféle derékfájdalom létezik.

A szakembereknek összeállított módszere (a Mechanikai Diagnózis és Terápia) is azért hatékony, mert a panaszosokat jól meghatározott csoportokba, kategóriákba sorolja. Minden kategória más jellegű gyakorlatokat igényel.

A McKenzie-féle kategóriákról vagy csoportosításról itt olvashat többet.

A lenti bejegyzésekben megpróbáltam sorrendbe szedni az interneten található McKenzie torna gyakorlatokat ismertető videókat.


Személyesen azt ajánlom, hogy minél hamarabb keressen megfelelő szakembert, aki megmutatja, hogy az Ön esetében melyik gyakorlat a jótékony és pontosan betanítja a gyakorlatokat.

A Nemzetközi McKenzie Intézet hivatalos ajánlói listáját itt találhatja.

Posted in McKenzie tornagyakorlatok, McKenzie-módszer ismertetők.

mckadmin

Töb mint 20 éves szakmai tapasztalat mind klinikai mind magán egészségügyi szolgáltatásban.