Derékfájdalmak pihenésre is elmúlhatnak

A gerincpanaszok közül a derékfájdalom a leggyakoribb. Sokszor ezek a panaszok kisebb gerincközeli fájdalommal kezdődnek, majd ahogy ismétlődnek, úgy válnak egyre erősebbé és egyre nehezebben elviselhetővé.

A kisebb gerincfájdalmak kímélet és pihenés hatására egy-két nap múlva maguktól is elmúlhatnak. Sokszor igaz az a mondás, hogyha 3 nap pihenés nem segített, akkor 100 nap se fog segíteni. Ha 3 nap megfelelő gerinckímélet után nem javultak a tünetek, akkor szükség van szakember segítségére. Mivel ezek mozgásszervi eredetű problémák, ezért mindenképpen érdemes mozgással kezdeni a kezelést – de nem mindegy, milyen mozgással.

A deréknál jellegzetesen előfordulhatnak becsípődéses tünetek, amikor a fájdalom a mozgások erős beszűkülésével jár: nehéz kiegyenesedni, nehézzé válhat a felállás, leülés, öltözés stb. Az ilyen fájdalmas időszakokban a Mechanikai Diagnózis és Terápia segítségével könnyen megtanulhatjuk, hogyan kell kímélni a gerincünket és melyek azok a terhelések, amelyek fokozzák a panaszokat és melyek azok a mozdulatok, amelyek csökkentik.

Posted in Tanulságos esetek (videóblog) and tagged , .